Alarm op woning

Een alarm kan allerlei zorgen voorkomen. We staan immers geen van allen te springen om inbrekers, en willen koste wat kost voorkomen dat er ongewenste personen in ons huis aanwezig zijn.

Het grootste voordeel is dan ook dat een alarm inbrekers wegjaagt. Als een inbreker Alarmsysteemprobeert je huis binnen te dringen en daarbij ineens abrupt verstoord wordt tijdens zijn daad, zal hij daar onmiddellijk mee stoppen en vluchten. Begrijpelijk, want welke inbreker wil er nu opgepakt worden. Een deel van het kwaad is dan echter al geschied, en de kans is groot dat er inmiddels al braakschade aan de deuren of kozijnen aanwezig is; het alarm gaat immers doorgaans pas af als de inbreker binnen staat. Van een alarm gaat echter ook een preventieve werking uit. Inbrekers zullen de woning opzoeken waar de kans het grootste is dat ze ongestoord kunnen inbreken. Wanneer het duidelijk is dat een woning goed is beveiligd, zullen ze dan ook graag de woning ‘laten staan’ en doorgaan naar de volgende woning.

Ook zijn er verzekeringen die korting geven als een woning goed is beveiligd. Daar zit wel een zekere logica achter, aangezien de verzekeraar nu eenmaal minder hoeft uit te keren als er niet wordt ingebroken, en aangezien alarmen die inbraken terugdringen, kunnen ze een korting geven op woningen die goed beveiligd zijn. Merk overigens wel op dat dit lang niet bij alle verzekeraars het geval is, dus lees even goed de voorwaarden door van jouw specifieke verzekering om zeker te weten of het wel of niet voor jouw situatie geldt.