Een opgeruimd huis is heel prettig

Een opgeruimd huis is vaak een hele uitdaging want waar laat je alles. Voldoende kastruimte is van essentieel belang en daarbij kunnen schuifdeurkasten een handige oplossing zijn. Kasten met schuifdeuren horen allang niet meer alleen in de slaapkamer thuis. Voor iedere ruimte in je huis en van woonkamer tot keuken is een schuifdeurkast verkrijgbaar.

Ruimte besparende kasten

 

Schuifdeurkasten van Lundia.nl zijn ideaal als je op zoek bent naar een kast maar wat krap in je ruimte zit. De deuren hebben geen scharnieren maar schuiven over een rails heen en weer. Zo hoef je geen rekening te houden met de ruimte die je voor de kast overhoudt. Het is daarnaast niet ongebruikelijk dat de deuren van spiegels zijn voorzien. Hierdoor is het niet langer nodig om een losse spiegel te kopen en bespaar je nog wat extra op de ruimte die de kast in beslag neemt. Zelfs een kleinere kamer houdt door het plaatsen van een kast met schuifdeuren loopruimte over.

 

Ruime keuze uit materialen en kleuren

 

De laatste tijd wint de kast met schuifdeuren steeds meer aan populariteit. Dit zie je terug in de moderne materialen, kleuren en uitvoeringen. Net als de meeste andere kasten zijn de meest gebruikte materialen spaanplaat en/of massief hout, beiden stevig met ieder een eigen uitstraling. Je kunt kiezen voor schuifdeurkasten met een hang- en leggedeelte maar het is ook mogelijk om een kast op maat te laten maken. Maak een afweging wat je in de kast kwijt wilt en pas daar de binnenkant van de kast op aan. Betreft het een kledingkast dan gaat je voorkeur wellicht uit naar een hanggedeelte dat breder is dan de kant met de legplanken. Voor iedere omstandigheid kun je een schuifdeurkast vinden in de kleur die bij de rest van je interieur past.

 

Authentiek maar ook sierlijk

 

Een andere toepassing voor schuifdeuren zijn kamers met schuine plafonds en zolderkamers. Vaak is het voor deze kamers extra lastig om een passende kast te vinden. Om niet teveel ruimte van deze kamers te verliezen laat je eenvoudig schuifdeuren op maat maken. Door de schuifdeuren te plaatsen heb je gelijk een kast en behoudt je voldoende ruimte in de kamer zelf. Op maat gemaakte schuifdeuren zijn net als complete schuifdeurkasten in uiteenlopende variaties leverbaar. De deuren zijn in een divers kleurenpallet verkrijgbaar en passen bij een strakke moderne inrichting maar ook als je van een wat meer authentieke stijl houdt is een schuifdeurkast een ideale manier om op te ruimen.

 

Laat je schuifdeurkast plaatsen

 

Uiteraard kun je er voor kiezen om zelf je nieuwe schuifdeurkast met behulp van het bijgeleverde instructieboekje in elkaar te zetten. Ben je niet zo handig met gereedschap of heb daar gewoon niet zo’n zin in, dan is er altijd nog de mogelijkheid om je kast in elkaar te laten zetten door professionele vakmensen. Zij weten hoe je de kast op de meest juiste en stevige manier neerzet. Geen gedoe met planken die scheef liggen of de deur die toch niet helemaal goed dicht gaat. Je geeft aan waar je de schuifdeurkast graag wilt hebben en een uurtje later kun je genieten van je eigen kast met schuifdeuren.