Een peuterbad voor in de tuin

Voor de allerkleinsten is het heerlijk als ze tijdens de warme zomerdagen lekker in een peuterbad kunnen spelen. De moderne peuterbaden bestaan niet meer, zoals vroeger, alleen maar uit een badje waarin wat water werd gedaan. Toch zullen de kleintjes daar ook heerlijk in kunnen spelen en zich verkoelen tijdens de warme dagen. Een klein kind is zeer snel tevreden als hij/zij met water en indien mogelijk ook met zand kan spelen. Voor een klein kind is een zandbak gemakkelijk te maken of aan te schaffen. Er moet wel een afsluitbaar deksel bij zijn om te voorkomen dat er tijdens de nachtelijke uren katten hun behoefte erin kunnen doen. Hierdoor zou de kleine ziekten kunnen oplopen en dat moeten we natuurlijk voorkomen.

Het badje
De moderne peuterbaden kunnen, wanneer er plaats genoeg is in de tuin, worden uitgebreid met vele losse elementen. Het is mogelijk om vaak, in overleg, een bad samen te stellen zoals u dat wilt hebben.

Materiaal
De moderne peuterbaden zijn ook van een beter materiaal gemaakt dan vroeger. Het is een bekend probleem dat de kinderbadjes, die we vroeger kochten, na enige tijd vormen van slijtage gingen vertonen. De onderdelen die onder water stonden gingen hierbij verkleuren. Doordat er een bobbelige structuur ontstond barste de gelcoat open. Dit kon voor gevaarlijk situaties zorgen. De tegenwoordige peuterbaden en speeltoestellen die goedgekeurd zijn hebben dat niet meer. Ze worden nu gemaakt van een speciale kunststof. Zij kunnen tegen het in contact komen met chloorwater. Kleurringen worden voorkomen. Alles blijft er keurig strak en mooi uitzien.

Overloopgoten
Omdat men tegenwoordig bij kleuterbaden overloopgoten heeft aangebracht wordt er voor een goede circulatie van het water gezorgd. Het water wat over de rand komt wordt gezuiverd en vervolgens weer in het badje teruggepompt. Daardoor blijft men water van een uitstekende kwaliteit houden.
Wanneer je een dergelijk peuterbad voor de kleintjes in de tuin kan plaatsen met speeltoestellen zullen ze zich geen moment vervelen.