Hout aanschaffen

Met een goed kwaliteit hout kun je veel mooie dingen creëren. Altijd al een klusser geweest? Dan weet je dat hout een mooi en duurzaam materiaal is om allerlei projecten te bouwen. Houten hekwerken, schuur, kastjes, wandplanken en nog veel meer gebruiksartikelen voor in en om het huis. Je kunt kiezen uit vele soorten hout die ieder hun eigen specifieke eigenschappen bezitten. Voor een schuurtje gebruik je ander hout dan voor een kastje. Hout is een natuurproduct dat wereldwijd wordt verhandelt. De kwaliteit van hout is afhankelijk van de groeiomstandigheden en het klimaat. Vraag advies aan professionele mensen wanneer je hout gaat aanschaffen.

Soorten hout

Elke houtsoort heeft zijn voor- en nadelen. Een tweetal soorten worden hieronder beschreven;
Eikenhout
Eikenhout is de wat hardere houtsoort die voor veel doeleinden gebruikt kan worden. Eikenhouten meubels maar ook raamkozijnen en vloeren worden gemaakt van de harde eiksoort. Voor een doorsnee klusser zal dit hout niet zo gemakkelijk te verwerken zijn. Je moet over het juiste gereedschap beschikken om ekenhout te bewerken.
Steigerhout
Wanneer je steigerhout wilt gaan aanschaffen bedenk dan van te voren of je gebruikt of nieuw steigerhout wil. Steigerhout zijn gewone vurenhouten planken. Gebruikt steigerhout is duurder dan nieuw. Er kunnen mooie meubels van worden gemaakt. Een nieuwe steigerhouten plank van 1 meter en 20 cm. breed kost ongeveer 3,50 euro. Dan heb je nieuw gedroogd hout. Wil je gebruikt hout aanschaffen dan betaal je het dubbele voor zo’n plank. Gebruikt steigerhout heeft de authentieke grijze kleur die de meeste mensen mooi vinden om meubels van te maken.

Vurenhout

Vurenhout is een van de goedkoopste houtsoorten die als timmerhout wordt gebruikt. Ga je een schuurtje bouwen of een konijnenhok? Dan is vurenhout het gemakkelijkst te bewerken. Wanneer je een schutting gaat plaatsen is geïmpregneerd hout een goede optie. Geïmpregneerd hout gaat lang