Inbraak voorkomen? Denk aan een deurscharnier

Als je het huis goed wilt beveiligen hoor je de meeste mensen in eerste instantie alleen over een goed slot adviseren. Tegen inbraak zijn goede deurscharnieren echter net zo belangrijk. De inbreker zal in eerste instantie kijken of hij het slot van de deur kan forceren. Lukt dit niet, dan zal zijn 2e optie, het proberen de deur uit zijn scharnieren te tillen, zijn.
Anti-inbraak scharnieren voor de buitendeur
Goede scharnieren zijn met name belangrijk voor de naar buitendeuren. Voor deze deuren zijn er speciale anti-inbraak stifen, ook wel dievenklauwen genoemd, ontwikkeld. Wanneer de deur dicht valt, vallen de stiften in hun metalen hulzen die zich in het kozijn bevinden. Hierdoor wordt het uitlichten van de buitendeur voorkomen.

Scharnieren voor de binnendeuren
Natuurlijk komt het ook vaak genoeg voor dat je, gewone deurscharnieren moet plaatsen of vervangen. Deze kun je bij elke doe-het-zelf winkel kopen. Maar, waar moet je nu op letten bij het aangschaffen? Bekijk in eerste instantie hoe zwaar de deur is. Vermenigvuldig het gewicht met 2 als je van plan bent om een deurstop of deurdranger te gaan gebruiken. Heb je een deur die breder is dan 93cm, dan moet voor elke centimeter 1,5% aan gewicht worden opgeteld. Vervolgens kun je kiezen uit verschillende scharnieren, voor binnendeuren zijn standaardscharnieren echter voldoende.

Waar kan ik een deurscharnier bestellen?

Je kan deurscharnieren bij diverse online aanbieders bestellen. Een van die aanbieders is ijzerwarenwinkel.org. Zij zijn gespecialiseerd in deurscharnieren. Deze kunt u makkelijk en snel bestellen via de webshop.