Aanbouw van een nieuwe garage

Sta je op het punt om een nieuwe garage te laten aanbouwen? Dan zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden, voordat je kunt beginnen met bouwen. In dit artikel geven wij tips om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het aanbouwen van een nieuwe garage.

Maak bouwtekeningen

Bedenk wat je wilt en teken dit uit. Bij het aanbouwen van een nieuwe garage, zal je duidelijke plannen voor ogen moeten hebben. Het beste kun je verschillende bouwbedrijven vragen om een bouwtekening voor jou te schetsen. Zij komen dan bij jou thuis langs en kunnen de situatie goed inschatten. Zo weet je precies wat wel en niet mogelijk is.

Een vergunning aanvragen

Zodra je een bouwtekening van je plannen hebt, is het tijd om een vergunning aan te vragen. Via de website van jouw gemeente kun je kijken wat er allemaal nodig is om aan een vergunning te voldoen. Probeer dit niet te onderschatten, want de mensen bij de gemeente zijn namelijk erg strikt. Aan de hand van deze bouwtekeningen gaat de gemeente bepalen of de aanbouw doorgang kan vinden of niet.

Offertes aanvragen

Wanneer je er voor hebt gekozen om de aanbouw van je nieuwe garage uit te besteden, doe je er goed aan meerdere offertes aan te vragen. Het is logisch dat jij de beste kwaliteit wilt voor een goede prijs. Het aanvragen van verschillende offertes kan je hierbij helpen.

De keuze voor een bouwbedrijf

Laat de keuze voor een bouwbedrijf niet alleen afhangen van de prijs, maar ga ook op je gevoel af. Jouw gevoel verteld je in de meeste gevallen de waarheid. Het is ook lang niet altijd verstandig om voor de voordeligste prijs te gaan. Soms is het beter om iets meer te betalen, waardoor je de zekerheid hebt dat de aanbouw direct goed gebeurd.