Beveilig je woonwijk

Wonen in een woonwijk is vaak erg veilig. Er is namelijk meer sociale controle doordat je alle buren kent. Het is er vaak rustiger en er is ook minder beveiliging. Dit kan er wel voor zorgen dat het een mooi podium is voor inbrekers. Vooral als iedereen rond dezelfde tijd op vakantie gaat. Het beveiligen van je woonwijk is daarom ook erg belangrijk. Je kunt samen met je buren de handen ineen slaan en zorgen voor een veiligere buurt. Je kunt zowel aanpassingen in je eigen huis aanbrengen als gezamenlijke aanpassingen. Een goede basis van de beveiliging begint in ieder geval buiten. Buitenbeveiliging is het eerste wat je moet installeren voor een veiligere leefomgeving. Om een hele woonwijk te beveiligen is een camerasysteem en natuurlijk ook een hekwerk een goed middel om ongewenste mensen buiten te houden.

Samen sta je sterker

In een woonwijk wonen vaak gezinnen met kinderen. Dan kan er namelijk op straat gespeeld worden en er heerst een gemoedelijke sfeer. Ben jij op vakantie, dan houden de buren jouw huis in de gaten en geven de planten water. Zit de supermarkt dicht en heb jij toch echt een pak melk nodig? Dan loop je even naar de buren om te vragen of je wat van hen mag lenen. Dat is het grote voordeel van een woonwijk. Jullie houden elkaar in de gaten. Toch is het voor veel inbrekers ook een ideale wijk om in te breken. In deze huizen bevinden zich vaak waardevolle spullen en er rijdt bijna nooit politie door deze straten. Mocht er een buurtfeest zijn dan is het natuurlijk helemaal een mooie gelegenheid voor een inbreker. In Zeist werden vijftig inbraken gepleegd in drie maanden. Dat is absurd veel en als bewoner voel jij je dan niet meer veilig. Natuurlijk kun je dan allemaal apart voor beveiliging zorgen, maar je kunt ook een belangenvereniging inschakelen of zelf beginnen en de kosten samen delen. Er wordt dan onder andere gezorgd voor een patrouille en voor inbraakalarmen en camerasystemen. Mocht er dan ingebroken worden, kun je de daders snel achterhalen. De kans dat er ingebroken wordt met de beveiligingsmaatregelen is echter zeer klein. Daarnaast zorgt de patrouille ervoor dat de inbrekers geen kans meer krijgen.

Veilige omgeving

Breng de veiligheid terug naar je woonwijk en zorg voor goede buitenbeveiliging. Zo kunnen jullie gerust met alle buren genieten van het buurtfeest zonder bang te hoeven zijn dat een inbreker zijn slag slaat. Het is belangrijk dat jullie zorgeloos kunnen wonen en dat je kinderen in een veilige omgeving op kunnen groeien.