Met zonnepanelen bespaar je energiekosten

Voordelen van zonnepanelen:

Zonnepanelen zijn er vandaag de dag in alle soorten en afmetingen te krijgen. Het is dan niet meer zo dat een zonnepanelen systeem afbreuk doet op het aangezicht van uw woning. Sterker nog op sommige daken is het juist een verrijking. Toch is het primaire doel van een zonnepanelen systeem om u te doen besparen op de energiekosten. Hieronder kunt u enkele van de velen voordelen vinden die zonnepanelen met zich mee brengen.

Onafhankelijker van Energieleveranciers.

Een van de grotere voordelen van het overgaan op zonnepanelen is dat u een stuk minder afhankelijk zult worden van de energieleveranciers. Gezien de energieprijs ieder jaar steeds een stukje hoger wordt bij deze leveranciers is het een fijne gedachte dat u hier weinig tot niets van zult merken. U wekt immers uw eigen energie op en zult alleen indien u meer energie verbruikt dan u opwekt bij de leveranciers moeten afnemen.

Gratis energie.

Over het algemeen verdient een zonnepanelen systeem dat in staat is energie op te wekken ten grote van het verbruik van een gemiddeld Nederlands gezin zich binnen acht jaar terug. Doordat een zonnepanelen systeem 25 jaar meegaat houdt dit in dat u de overige 17 jaar geniet van “gratis” energie. In de meeste gevallen wordt de initiële investering op het zonnepanelen systeem gedurende de levensduur zo’n twee keer terugverdient. Uiteraard is dit afhankelijk van de prijs die u heeft betaald voor het zonnepanelen systeem maar ook de kwaliteit van het systeem is hierin bepalend. Het is dan ook van groot belang dat u een systeem aanschaft dat een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding heeft.

Maandelijkse vaste lasten omlaag.

Het mooie is dat u ook al voordat de energie als het ware “gratis” wordt geniet van financieel voordeel. Uw energie rekening zal namelijk door middel van het zonnepanelen systeem fors lager kunnen gaan uitvallen. Indien uw zonnepanelen systeem het precieze kWh genereert dat uw jaarlijks verbruikt dan zult u zelfs een energie rekening van €0 ontvangen.

Salderen.

Salderen betekend niets anders dan het terug leveren van stroom. Indien u meer energie opwekt met het PV-systeem dan dat u verbruikt zult uw de teveel opgewekte stroom gaan terug leveren aan de energieproducent. Deze zal u hiervoor een vergoeding geven. Om te beginnen met salderen zult u contact moeten opnemen met zowel uw energieleverancier als uw netbeheerder. Zij zullen u namelijk informeren over de geldende tarieven en regels in uw regio . Ook is het aan te raden uw salderingsplannen voor te leggen aan de zonnepanelen installateurs. Hierdoor zult u ervan verzekert kunnen zijn dat uw zonnepanelen systeem optimaal is ingesteld voor het terug leveren van energie.

Zonnepanelen aantrekkelijk op de huizenmarkt.

Als laatste is gebleken dat vandaag de dag een huis dat in de verkoop staat met zonnepanelen erop erg in trek is bij potentiële kopers. Dit omdat het zorgt voor lagere maandlasten en het huis een energielabel verkrijgt. Door zonnepanelen op uw dak te laten installeren zorgt u er dus ook voor dat indien uw in de toekomst het huis zal willen gaan verkopen deze net ietsje aantrekkelijker is op de huizenmarkt dan een huis zonder zonnepanelen.

Duurzame-Zonnepanelen

Mocht u na het lezen van dit artikel willen weten wat de mogelijkheden voor uw woning zijn dan helpt Duurzame-zonnepanelen u hier graag mee. Zij brengen voor u kosteloos en vrijblijvend alle verschillende mogelijkheden betreffende zonnepanelen systemen in kaart. Neem gerust eens een kijkje op hun website Duurzame-zonnepanelen.nl.