Prijzen van een dakkapel

Wil je van een rommelzolder een extra kamer maken? Denk dan aan de mogelijkheid om een dakkapel op zolder te plaatsen. Het zal niet alleen ruimte, maar ook meer daglicht kunnen bieden waardoor de ruimte ideaal wordt om er bijvoorbeeld een extra slaapkamer of studeerkamer van te maken.

Winst in ruimte

De winst in ruimte hangt af van de hellingshoek, breedte en hoogte van een dakkapel. Als je bijvoorbeeld een dakkapel van 4 meter breed gaat plaatsen met de gebruikelijke hellingshoek van 45 graden, dan zal de ruimtewinst 6mĀ² bedragen. Hoe lager de hellingshoek, des te meer ruimte er te winnen valt.

Soorten dakkapellen

De dagen van donkere, grijze dakkapellen zijn voorbij. Tegenwoordig zijn ze in vele verschillende kleuren, soorten en maten te verkrijgen. Bekijk goed welke dakkapel er bij de woning past. Je wilt tenslotte dat het huis een mooi geheel blijft. Ook wat materiaal betreft zijn er vele keuze mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen hout of kunststof. Hoewel hout meestal een mooi en natuurlijk karakter aan het huis geeft, is kunststof onderhoudsarm en duurzaam.

Vergunning

Vergeet voor aanschaf van een dakkapel niet te controleren of er een bouwvergunning nodig is bij de gemeente. Bij een dakopbouw aan de voorkant van het huis is men zeker vergunningplichtig. Je kan het beste de online vergunning omgevingsloket invullen.

Dakkapel prijs

Wat is nu echter de prijs van een dakkapel? Dit zal afhangen van onder andere de grote van de dakkapel en de keuze van het soort materiaal. Voor de plaatsing van een dakkapel is er altijd een hijskraan nodig. Hoe moeilijker een dakkapel voor een hijskraan te bereiken is, des te hoger de kosten voor plaatsing worden. Voor de plaatsing heb je vakmensen nodig metĀ verstand van zaken. Om zeker te zijn dat je dakkapel prijs de meest voordeligste is, kun je het beste verschillende offertes aanvragen en deze met elkaar vergelijken.

Hoewel het lijkt alsof het een hoop werk is kan een dakkapel, als het even mee zit, binnen 1 dag geplaatst worden, mits het wordt uitgevoerd door vakbekwame mensen.