Wonen in een nieuwbouwwijk

Het afgelopen jaar is er weer een stijgende lijn in de verkoopcijfers van woningen te zien. De markt komt weer in beweging; wat betekent dat er weer nieuwbouwwijken gebouwd worden. Het wonen in een nieuwbouwwijk heeft een aantal voordelen, waar wij het vandaag met jou over gaan hebben.

Jouw woning, jouw smaak

Het grote voordeel van een nieuwbouwwoning is dat je alles naar eigen smaak kunt inrichten. Je bent de eerste bewoner, wat betekent dat jij bepaalt wat van badkamer of keuken er in het huis komt. Bij het kopen van een ‘tweedehandse woning’ hebben de vorige bewoners dit vaak al voor je bepaalt en kost het vaak teveel geld om dit te veranderen.

Alles is gloednieuw

Het wonen in een huis waar alles gloednieuw is geeft een goed gevoel. Het is makkelijker schoon te houden, wat een positieve invloed heeft op het wooncomfort. Een ander voordeel is dat een gloednieuw huis minder onderhoud nodig heeft. Dit bespaart niet alleen tijd maar ook nog eens geld.

Een energiebesparende woning

Moderne woningen zijn zo ingericht dat ze een hoop energie besparen. Dit betekent dat de energierekening lager uitvalt dan wanneer je voor een oudere woning zou kiezen. Jaarlijks kan dit een flinke besparing opleveren en daarnaast lever je ook nog eens een goede bijdrage aan het milieu.

Een goede sfeer

De meeste buurbewoners zijn net als jou nieuw in de buurt. Dit komt ten goede aan de sfeer in de wijk, omdat iedereen graag nieuwe mensen wilt leren kennen. Zo zullen je kinderen nieuwe vriendjes vinden om mee te spelen en kunnen de buren misschien wel je beste vrienden worden.

 

De conclusie van dit artikel is dat het voordeliger is om in een nieuwbouwwijk te wonen. Er is minder onderhoud nodig, het huis verbruikt minder energie en je hoeft voorlopig geen nieuw meubilair aan te schaffen.