Hoe richt ik mijn tuin in?

 

Het inrichten van een tuin is lang niet zo makkelijk. Er zijn zoveel mogelijkheden en producten te verkrijgen dat het lastig is om hier een keuze in te maken. Daarom zullen wij u op de hoogte brengen van de artikelen die er zijn en deze gecombineerd met de gebruikers. Wij hopen u voldoende te informeren, zodat u een sfeervolle tuin kunt creëren.

Terras aanleggen

Het is tegenwoordig mateloos populair om een terras in uw tuin aan te leggen. Dit hangt natuurlijk af van de ruimte die u ter beschikking heeft. Wanneer u dit heeft is het zeer handig om een terras aan te leggen. Hier kunt u bijvoorbeeld een lounge set in combinatie met een betrouwbare kussenbox kwijt.

Beschikbare ruimte

Wanneer u de beschikking heeft over kleine ruimte, moet u natuurlijk zorgvuldig omspringen met de ruimte. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld gebruik te maken van de omheining van uw tuin. Zo is het verstandig om bloempotten aan de schutting te hangen of om andere decoratie te gebruiken. Dit creëert extra sfeer. Ook moet u rekening houden met de lichtinval. Het is natuurlijk zonde om het licht te belemmeren door het plaatsen van een boom of een ander hoog object.

Ook moet u goed rekening houden met het betreden en lopen in uw tuin. Een pad kan zeer ongunstig worden aangelegd en dit komt niet ten goede van de beschikbare ruimte. Wij raden u aan om hier samen met een ontwerper naar te kijken.

Geschikte materialen

Wanneer u aan de slag gaat in uw tuin is het verstandig om geschikte materialen te gebruiken. Er zijn tal van materialen die niet waterbestendig zijn en zo in de loop van tijd niet meer mooi onderhouden zijn. U doet er dus goed aan om dit van te voren goed in kaart te brengen zodat u een lange periode kunt genieten van uw tuinmeubelen.