Minder geluidsoverlast en een lager energieverbruik

Wanneer u in een gezellige woonwijk woont, zult u geregeld geluiden vanuit de woningen van uw buren horen. Andersom kunnen uw buren u vaak ook horen! Enerzijds is dit hartstikke gezellig en past het bij een woonwijk, anderzijds wilt u sommige dingen liever tussen uw eigen muren houden en niet constant geluid bij de buren horen. Geluidsisolatie aanbrengen vormt in dit geval de perfecte oplossing! Niet alleen houdt geluidsisolatie de geluiden beter binnen uw woning, ook draagt u met een extra laag geluidsisolatie bij aan een verbetering van het milieu. De isolatielaag zorgt er namelijk ook voor, dat er meer warmte in uw woning blijft hangen. De energiekosten gaan hierdoor naar beneden, waardoor u jaarlijks flink kunt besparen. Dit maakt het aanbrengen van geluidsisolatie nog meer de moeite waard!

 

Verplichte isolatielaag in flats

 

Wist u dat het in flats tegenwoordig verplicht is om een geluidsisolatielaag aan te brengen, als u een nieuw appartement intrekt? Deze isolatielaag zit over het algemeen al tussen uw muren, maar zal ook onder een vloer moeten worden gelegd. Een dergelijke isolatielaag houdt over het algemeen tot 10 dB aan geluid tegen, wat voldoende is voor een gemiddelde flat. De rollen met dit isolatiemateriaal zijn los verkrijgbaar in de meeste hobby- en bouwwinkels, waardoor u hier geen professional voor hoeft laten te komen. Vervolgens kunt u de isolatielaag eenvoudig, los over de betonnen vloer leggen en het laminaat of het parket over de laag heen plaatsen.

 

Een isolatielaag zorgt niet alleen voor het tegenhouden van geluiden, het kan ook zorgen voor het tegenhouden van de kou wat uit het beton komt. Het beton is van zichzelf vaak al erg koud, waardoor het ook in uw appartement kouder wordt zonder een isolatielaag. Andersom weerkaatst de isolatielaag warmte, wat uit uw woning naar buiten trekt.